architektūra

Nuo namo atnaujinimo iki miesto istorinio Castelo Branco centro atgaivinimo PAULO MARTINS ARQ & DESIGN

Castelo Branco rūmai „PAULO MARTINS ARQ & DESIGN“
Nuo namo atnaujinimo iki miesto istorinio Castelo Branco centro atgaivinimo PAULO MARTINS ARQ & DESIGN Jis buvo pakeistas: 2021-09-06 di Benediktas Gėlės

Šis namas yra Castelo Branco, senojoje miesto dalyje, kuri pastaraisiais metais vis labiau nyksta. Reaguodamas į tai, projektas norėjo įgyti archetipo kontūrus, bandydamas nustatyti miesto okupacijos tendenciją: miesto atgaivinimas istorinio centro ir jo užimtumas pagal jaunesnio amžiaus grupes, todėl ši miesto dalis dar kartą tampa dinamiškesnė.

Atsižvelgiant į šį ketinimą, projektą sudarė išlaikyti pirminę namo išvaizdą išorėje, o vidinės erdvės buvo pritaikytos pagal dabartinius patogumo ir tinkamumo standartus, pažymėtus šiuolaikinis minimalizmas. Kalbant apie projektą, namas yra 2 aukštų ir a antresolė. Pirmasis aukštas yra skirtas automobilių stovėjimo aikštelėms, dėl apšvietimo priežasčių, o viršutiniai - socialinėms zonoms.

Šiuose viršutiniuose aukštuose, į kuriuos pateksite per originalias pastato laiptines, mes atstatėme erdvinį stogo plotį, suteikdami jam gana didelį aukštį nuo grindų iki lubų ir leisdami šviesai atsispindėti nuo baltų lubų ir sienų, užtvindydami visą erdvę, kuri kažkada buvo uždarytas. Antresolės lygiu buvo pridėtas stoglangis, iš kurio atsiveria vaizdas į pilį iš darbo vietos ir primenama, kad ši šiuolaikinė erdvė yra pilna istorijos.

Kalbant apie medžiagos, mes norėjome, kad projektas būtų lengvas, neformalus ir svetingas, naudojant paprastas, bet aukštos kokybės medžiagas, dažant sienas ir lubas šviesiais tonais bei apdailos grindis ir baldus paprastojoje pušyje.

Informacija apie projektą

Projekto pavadinimas: „Casa dos Oleiros“
Architektūros biuras: PAULO MARTINS ARQ & DESIGN
Interneto svetainė: https://www.paulomartins.com.pt
El. paštas: geral@paulomartins.com.pt
"Facebook": https://www.facebook.com/PAULOMARTINSARQDESIGN/
Instagram: https://www.instagram.com/paulomartinsarqdesign/
Iš kur: Castelo Branco
Baigimo metai: 2020
Bendras plotas: 110m2
Architektūros fotografas: „Ivo Tavares“ studija
Interneto svetainė: www.ivotavares.net
"Facebook": www.facebook.com/ivotavaresstudio
Instagram: www.instagram.com/ivotavaresstudio

MEDŽIAGOS

Sienos: Gipso kartonas
Grindys: Plūduriuojanti grindų eilė
Baldai: MDF

Jūs taip pat gali patikti

atsakymas